• najboljše cene

  • najkvalitetnejše blagovne znamke

  • varen nakup

  • brezplačna dostava pri vseh nakupih

Dostava

1. Premium Dostava

Ne more biti hitrejše in bolj udobno! Če naročite blago, iz naše spletne trgovine, “preko premium” dostave boste deležni dodatnih ugodnosti in prednosti pri dostavi blaga. Storitev je na voljo z doplačilom 5,00 € in bo dodana standardnim stroškom dostave.

Vaše prednosti:

-          Vaše naročilo se obravnava prednostno. Velja za blago, ki je na zalogi.

-          Če naročilo oddate do 15h bo blago odposlano še isti dan.

-          Zagotavljamo vam dostavo v roku max. 2 delovnih dni (dan, oddaje naročila ni vključen).

-          Sobotne dostave so opredeljene kot delovni dan.

-          Izjemna zanesljivost dostav.

-          Če blago ne prispe pravočasno, vam povrnemo kompletne stroške dostave.

 

2. Dostava, Garancija & pogoji:

Dobave se vršijo od ponedeljka do sobote (ob sobotah po hitri pošti Slovenije). Za naročila oddana ob nedeljah so dostave, praviloma, planirane za torek. Dobav ne izvajamo ob nedeljah in praznikih. Praviloma se dobave blaga na naslove podjetij ne izvajajajo ob sobotah. Garancija za dostavo je izpolnjena s prvo dostavo. Če zadnji dan roka dostave pade na državni praznik, se rok  dostave podaljša do konca naslednjega delovnega dne. Garancija za dostavo se ne uporablja za zamude pri dobavi, ki so posledica višje sile, zamude zaradi neugodnih vremenskih razmer, stavk ali podobnih okoliščin, ki so izven nadzora Nobel & Pure. Poleg tega si pridržujemo pravico do spremembe pogojev garancije za dostavo za “Premium dostavo” v vsakem trenutku.

 

3. Način in strošek dostave ter obdelave naročila

Za spletna naročila je dostava brezplačna, če ni drugače opredeljeno. Za nas pakete dostavljajo dobavitelji, Pošta Slovenije in DPD , ki večino paketov dostavita že naslednji delovni dan (če je artikel na zalogi v našem centralnem skladišču) po obvestilu o odpremi. Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vaši najbližji pošti oziroma se za termin dostave dogovorite z dostavljalcem DPD-ja po telefonu.

 

4.Paket gre od nas še isti dan

Artikli, naročeni na Nobel & Pure, gredo na pot v najkrajšem možnem času. Če so artikli na zalogi v našem centralnem skladišču, gredo na pot običajno še isti dan.

 

5. Strošek dostave

Za klasično dostavo blaga, je dostava na vaš naslov brezplačna. O tem, ali artikel ustreza manjšemu ali večjemu paketu, boste natančno seznanjeni v procesu oddaje spletnega naročila.

V nekaterih primerih dostave Pošte Slovenije je možna tudi sobotna dostava ter posebna dostava do 10. ure ali po 16. uri (le za manjše pakete), večerna dostava v Ljubljani med 18. in 20. uro ali prevzem po pošti. Dostavna služba DPD vam ob oddaji naročila omogoča izbiro željenega datuma dostave (izjema so prazniki in vikendi).

 

6. Brezplačna dostava

Nekateri artikli zagotavljajo brezplačno dostavo, kar je jasno označeno v spletni trgovini. Brezplačna dostava velja za klasično dostavo, posebna dostava pa se obračuna po veljavnem ceniku. V primeru, da poleg artikla z brezplačno dostavo naročite še druge artikle in izberete odpremo naročila hkrati, je dostava še vedno brezplačna.

 

7. Dostava kamorkoli

Naša partnerja pakete dostavljata na naslov, vnešen ob oddaji naročila. V svoj profil lahko dodate poljubno število različnih naslovov za dostavo, med katerimi ob oddaji naročila izberete ustreznega. Ker dostavna služba artikle dostavlja znotraj delovnega časa Pošte Slovenije (in obhodnega časa poštarja določenega območja), se lahko odločite tudi za dostavo na katerokoli drugo ime ali naslov. Na primer v službo. Enako seveda velja tudi za dostavno službo DPD. Če je izbrana dostava na službeni naslov, bo dostavljalec izročil paket pooblaščeni osebi za prevzem pošiljk v podjetju.

Če vas v času dostave ni na predvidenem mestu (podjetje, pisarna, bolnišnica, študentski ali dijaški dom itd.), bo dostavljalec pustil sporočilo, na katerem bodo navodila za nadaljnje ukrepanje. Ponavadi zadošča obisk najbližje pošte.

 

8. Dobavni roki

O morebitnih daljših dobavnih rokih vas bomo preko e-pošte sproti obveščali. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam lahko to sporočite in artikel bomo odstranili iz naročila (če blago ni po naročilu) ali zamenjali z drugim. Zaradi različnih dobavljivosti izdelkov je naročilo lahko razdeljeno na več pošiljk. Lahko jih odpremimo delno ali vse hkrati.

Pri delni dobavi vam bomo artikle, ki so na zalogi, poslali takoj, ostale pa, ko bodo na voljo. Morebitni strošek dostave bomo zaračunali le pri prvi pošiljki, za kasnejše pošiljke pa bomo nosili strošek dostave mi. Če se naveličate čakanja, nam lahko to sporočite in manjkajoči artikel, ki ni po naročilu bomo odstranili iz naročila.

Za artikle, ki so označeni kot rok dobave ni znan, nimamo podatka o tem, kako hitro jih lahko dobavimo. V kolikor vas zanima njegova dobavljivost, pri artiklu aktivirajte sledilca s klikom na gumb "Zanima me". Ko bo artikel ponovno dobavljiv, vas bomo o tem obvestili preko e-pošte.

Če boste nekaj dni odsotni, lahko v mail info@nobelpure.com zapišete tudi željeni datum odpreme vašega paketa. To pomeni, da pred tem datumom vaš paket ne bo poslan na navedeni naslov. Za dostavo poskrbi Pošta Slovenije, večinoma naslednji delovni dan od dneva odpreme, vendar najkasneje v roku treh delovnih dni. Ob odpremi pošiljke vam bomo poslali obvestilo, da smo artikle že poslali na pot. Za vse dodatne informacije nas pokličite 041-745-473 ali pošljite elektronsko pošto.

 

9. Obravnava poškodovanih pošiljk (odškodnine)

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. To storite tako, da pošiljko (embalažo + vsebino) prinesete na pošto, takoj, ko opazite poškodbo ali izropano pošiljko najkasneje v roku 30 dni od prevzema pošiljke. Na pošti opozorite, da je potrebno izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga podpišete tudi vi. Po prejetju vse potrebne dokumentacije, se na Pošto Slovenije poda zahtevek za odškodnino. Zahtevek na Pošti Slovenije komisijsko obravnavajo in na podlagi odgovora ali odobritve se vrne kupnina ali naroči nov artikel. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času.

Če vam je paket dostavil DPD in ugotovite, da je artikel ali fizična pošiljka poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine. Škodo je potrebno prijaviti v roku 7 koledarskih dni od datuma prejema paketa na e-naslov info@nobelpure.com ali po telefonu na številko 041-745-473. Ob prijavi škode bomo potrebovali tudi fotografije paketa, (notranje) embalaže, poškodovanega artikle, DPD nalepke in pa opis poškodbe. Z referentom se lahko dogovorite tudi za prevzem poškodovanega paketa na vašem naslovu.